lightsoultext

Lite om Jill Petersson

Lite info
Jag har alltid kunnat känna, se och höra våra kära ifrån andra sidan. I början visste jag inte hur jag skulle bemästra "gåvan eller förbannelsen". Men efter många års utbildning i personlig utveckling så kan jag bestämma själv när jag vill ha kontakt med våra nära och kära. Redan som liten upplevde jag saker och ting som jag trodde att alla lade märke till. Jag trodde inte att det var något speciellt.  


Men under m
in uppväxt så frågade många i familjen och mina vänner hur jag kunde veta. Jag funderade inte utan jag bara sa: Jag vet inte hur, jag bara vet. 1989 förlorade jag min pappa oväntat, men efter några dagar såg jag honom igen. Jag förstod då att jag verkligen såg de som var borta. Jag är en helt vanlig kvinna på 50 år och 4-barnsmor och är numera fd hundägare till en underbar rottweilertik, Donna och rottweiler hane Nemo.
Mina flickor har hunnit bli 33, 31, 24 och 21 år.
Mina tre äldsta flickor har numera sina egna familjer. 2006, 2007 och 2014 har jag blivit mormor till tre underbara små k
illar också. När jag inte är mamma, mormor, vän och flickvän så arbetar jag som medium.


När jag inte arbetar så tillbringar jag gärna min tid tillsammans med min pojkvän Gerry ihop med hans och min familj. Jag älskar att möta olika kulturer och ett av mina favoritresemål är Filippinerna. Nu när sommaren är här så är det underbart att känna farten när vi åker motorcykel, grillar och bara har det skönt.  Jag försöker att umgås mycket med mina vänner och familj men ibland så räcker inte riktigt tiden till. Jag njuter av sällskapet av familjen, vänner, havet och naturen.

 

Under åren innan gymnasieskolan arbetade jag med handikappade på Stretered i Kållerd, ett boende för förståndshandikappade. Innan dess arbetade jag som säljare, dekoratör, kassabiträde mm på Panelstugan i Kållered och arbetat med barn.

 

Jag är i grund och botten undersköterska och mentalskötare. Jag gick min utbildning  på Annedalsgymnasiet mellan åren 1985-1987. Jag arbetade sen på Fässbergs sjukhem i Mölndal, Mölndals sjukhus inom akutsjukvården. Jag arbetade under tiden min utbildning höll på. Långsjukvården, akutsjukvården samt intensiv vården. Jag har alltid tyckt om att hjälpa andra.

MINA ANDLIGA RESA & LÄRARE I MEDIUMSKAP OCH LIVET I SIG!

Jag började med att kontaka Föreningen Två Världar. Med denna förening så började jag att sitta i en meditationcirkel. Vi satt varje måndag i minst 3 år. Cirklen utvecklades sen till en transcirkel och Gun-Britt Jacobsson blev vårt transmedium. Eftersom min nyfikenhet inte var riktigt nöjd så kontakatde jag Iris Arapanovic i Härryda. Hon hade utvecklingscirklar där vi fick meditera samt öva vårt mediumskap. Även om jag inte trodde eller ville bli något medium.

 

Året 1990 började jag min andliga utbildning. Jag fick kontakt med mina lärare Julia Griffiths och Iris Hall (varit min lärare i det vardagliga livet). Iris Hall har varit en vän som har lärt mig mycket om livet, som jag ser som en lärare i sig. Mitt liv har varit spirituellt mer eller mindre så att översätta för Iris och vara hennes vän har varit lärorikt.

Jag började att översätta för henne när hon arbetade på Ramsbergsgården (då i familjen Sundblads regi) och sedan började jag också att arrangera hennes kurser och storseanser i Göteborgstrakten. När jag översatte och när jag arrangrade hennes arbete så lärde jag mig massor av detta.

Eftersom jag och Iris blev goda vänner så kände vi bägge två att det inte var bra om jag var hennes elev. Detta för att det inte skulle bli en massa frågor eller funderingar om mitt ev cerifikat.  Jag vet att det är många som tror att jag är Iris lärjunge men så har det aldrig varit,  jag har varit Iris vän och hon har varit en stor del av mitt liv. När jag sen fick mitt cerifikat  24 februari1996 så signerade Julia Griffiths, Iris Hall och Ramsbergsgården det. Varför Iris signerade var för att hon också var en av lärarna som arbetade på Ramsbergsgården som också var med och avgjorde om man hade klarat av slutprovet.

Innan slutprovet fick vi gå igenom en rad andra prov, samla intyg i från uppdragsgivare, så som föreningar som vi hade besökt och hållt en mindre seans. Klienter som besökt oss för en privat konsultation. Ett  teoritiskt prov var också obligatoriskt som vi skulle göra innan slutprovet. För att klara det teoretiska testet var man tvungen att ha 90% rätt.

Slutprovet var att jag skulle ge en storseans där Ramsbergsgården bjöd in männsikor. På seansen satt alla lärare samt familjen Sundblad för att bedömma mitt arbete. Jag måste verkligen tacka alla som har varit mina lärare under årens lopp men den lärare jag verkligen vill tacka är LIVET!!!
 

Lycka är att hela tiden lära sig.
Den största läraren av alla är livet i sig!