lightsoultext

Har ditt barn/barnbarn ADhd?

Hur ser det ut i skolans värld idag om ditt barn eller barnbarn har ADHD?


Den 31 januari blev mitt barnbarn på 8 år misshandlad och fasthållen av lärare, fritidspedagog på Valåsskolan i Lindome. Mitt barnbarn har ADHD och kan ibland få raseriutbrott. Just vid detta tillfälle hade han ett sådant och lärare och fritidspedagog höll fast honom samt en av dem tog så hårt i hans arm så det blev blåmärken efter hennes fingrar.

 

När allt utspelade sig fanns det andra barn och en föräldrer i närheten som såg allt. Min dotter har vid flera tillfällen poängterat att hans utbrott blir bara värre om man försöker hålla fast honom men detta gjordes i allafall.

Lärare och fritidspedagog har inte bett mitt barnbarn om ursäkt och inte heller till min dotter.
Ingen av personalen kontaktade min dotter om vad skett förrän senare på kvällen!?
På kvällen fick min dotter syn på hans arm och kontaktde då rektorn.
När hon ringde rektorn svarade ingen. Min dotter bestämde sig då för att skicka ett sms som hon fick svar omgående på. Rektorn kunde inte prata för hon hade gått på semester! Min dotter fick i stället prata med specialpedagogen Linda. Inget gjordes!

Fingeravtryck i från fasthållningen av mitt barnbarn

Min dotter gjorde en polisanmälan samt anmälde detta till socialjouren. Polisutredningen är tyvärr nerlagd?! Förstår inte varför men så är det idag.
Hon var även hos läkare och fick skadorna dokumenterade.
Dryga 2 veckor efter misshandeln blev det ett möte med rektor, skolpsykolog, lärare, fritidspedagog, kurator samt speciallärare. Mitt barnbarn har mått väldigt dåligt efter det inträffande. Sen har rektorn äntligen fått tummen ur att annonsera om en extra personal men annonsen är hårresande!?!?!

Valåsskolan söker Elevassistent
Nu är det ju så att mitt barnbarn har ett handikapp och behöver en person som har en kompetens men...
Om man kikar på rektorns annons så står det inte något om utbildning för barn med ADHD eller liknande, sen verkar ju rektorn tro att mitt barnbarns problematik är över efter sommaren!?Anställningsform

Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. 50%
Varaktighet: 3-6 månader
Tillträde: 2015-03-15
Tidsbegränsat till: 2015-06-30
Antal platser: 1

Kvalifikationer
Fritidspedagog eller barnskötare
Min dotter har sedan hennes son började i skolan försökt att få en extra resurs för honom eftersom han verkligen behöver detta. Vi har hela tiden hävdat, skall det behöva hända något allvarligt förrän det görs något? Men rektorn Ninni Landmér har hela tiden motarbetat och påtalat att det inte finns någon budget för en extra personal. Jag har själv varit med på en hel del möten och jag upplever att rektor med personal inte tagit min dotter på allvar utan kört över henne mer eller mindre. Jag vill tilägga att min dotter är ensamstående och arbetar heltid och försöker verkligen göra allt i sin makt för att få det så bra som möjligt för sin son.

Jag har fått höra att rektorn Ninni Landmér vill dela på en så kallad problemklass i Hällesåkersskolan i Hällesåker i stället för att sätta in en extra resurs. Hon hänsvisar återigen på att det inte finns någon budget...
Idagarna har det kommit till min kännedom att rektorn på Valåsskolan ska ha fått en ny tjänst...
Vi får verkigen hoppas att Ninni landmér ger fullständig information till den nya rektorn så mitt barnbarn och dotter slipper gå i genom allt igen. Vi får be till gudarna att den nya rektorn är bättre.

 Skall det bli samma scenario igen...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln